Vår

Kundservice

Våra

Köpvillkor

Vi tar i nuläget endast emot order ifrån Sverige, Danmark, Norge, Finland, Åland och Island.
Batterioutlet.se reserverar sig för slutförsäljning. Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar vid eventuella felaktigheter gällande tryckfel, prissättning, specifikationer, tekniska problem etc.

Priser:
Samtliga priser anges inklusive moms.
Avgifter för frakt kan tillkomma, vilket i sådana fall framgår i kassan.
Efter att en beställning bekräftats kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över (t.ex. krig, naturkatastrofer m.m.) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

Betalsätt:
Vi erbjuder Swish, Bankgiro och Klarna Checkout (faktura/kort/bank) för att du enkelt och smidigt ska kunna betala hos oss.
Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.
En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura (ingen fakturaavgift), Klarna konto eller med kort/banköverföring. Allt är lika säkert. Om du vill kan du koppla en PIN-kod till Klarna Checkout.
Det är också möjligt att delbetala din order från 50kr/mån.

Företag – Vi kan erbjuda företag betalning mot faktura. Fakturan skickas ut till registrerad mailadress i samband med att vi behandlar och skickar beställningen. Vid ansökan görs en sedvanlig kreditupplysning. För att säkerställa att ingen obehörig beställer varor i företagets namn levererar vi enbart till registerad företagsadress

Vi tar i nuläget emot beställningar ifrån Sverige, Danmark, Finland, Åland och Island. Vi skickar även till Norge men då ifrån www.batterioutlet.no

Fraktkostnader:
Sverige – Just nu har vi FRI FRAKT  annars så har vi fast fraktkostnad på 29kr. För beställningar över 500kr bjuder vi på frakten.
Danmark, Finland, Island och Åland – Fast frakt på 59kr. För beställningar över 500kr: 39kr.

Just nu har vi FRI FRAKT  annars så har vi: bilbatterier, fritidsbatterier, lastbilsbatterier och traktorbatterier med fraktkostnad inom Sveriges gränser: 300kr, i de övriga skandinaviska länderna 600kr. 

Vi använder i dagsläget PostNord och DHL för alla leveranser. Önskar du få leverans till annat land än ovan, kontakta oss.

Retur vid felköp eller öppet köp
Batterioutlet.se ger alltid 30 dagars ångerrätt (öppet köp) och återbetalning sker inom 30 dagar från att varan kommit oss tillhanda och vi har godkänt din retur.

För att utnyttja ångerrätten ska produkten vara i väsentligen oförändrat skick och ska skickas tillbaka till oss komplett och med eventuell ursprunglig produktförpackning.
Du som kund står för frakten och transportrisken vid nyttjande av din ångerätt.
Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas.

OBS! Tänk på att varan måste vara i väsentligt oförändrat skick.
Emballera produkten så som den var när du fick den.
Om varan skadas eller kommer bort på grund av vårdslöshet förloras ångerrätten.

Kontakta oss för ett returnummer och skicka tillbaka varan till oss på nedanstående adress.

Ångerrätt gäller inte företag.

Reklamation av defekt vara
För att reklamera en felaktig vara kontaktar du oss för att godkänna returen och du får då ett returnummer.
Efter att ditt reklamationsärende har skickats in till oss kommer vi att behandla detta. Erhållande av returnummer är ej att likställa med godkänd reklamation.
Efter godkännande från oss återkommer vi hur du ska skicka tillbaka varan. Detta för att du inte ska behöva betala frakten tillbaka till oss.
Varan skall ha kommit oss till handa inom 14 dagar efter erhållandet av returnummer.
Faktura/kvitto (eller kopia) och returnummer skall medfölja varan för att vi enkelt ska kunna spåra ärendet.

Vid godkänd reklamation skickar vi dig en ny vara fraktfritt. Om vi i stället skall ersätta dig genom återbetalning, görs detta genom insättning på det konto som du angett alternativt genom det betalkort/bankkonto som användes vid köpet.

Returadress:
Batterioutlet.se
Brännerigatan 5B
263 37 Höganäs
Märk med returnummer!

Vi strävar efter att du som kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss. Därför erbjuder vi mycket förmånliga garantivillkor och ger 1 års garanti på alla laddbara batterier och laddare i vårt sortiment.

Garantin gäller fabrikationsfel som uppkommer under garantitiden.

Kontakta oss för mer information om returadress mm.

OBS! Garantin gäller inte fel som uppstår vid felaktigt handhavande, se Skötselråd, eller vid egen förändring , eller vid egen förändring
av produktens funktion eller utseende.

Hela vår affärsidé bygger på att erbjuda batterier som inte tappat sin kapacitet på storlager Därför importerar vi alltid nytillverkade batterier direkt från fabrik.

Leveranstid är generellt antingen 1-3 arbetsdagar eller 4-8 arbetsdagar.

Under Covid-19 har det i sällsynta fall tagit längre tid att leverera våra produkter. Om så är fallet försöker vi i högsta möjliga mån nå ut till dig som kund så fort som möjligt med informationen. 

Direkt leverans
En del produkter är mycket populära och dessa försöker vi ha ett mindre lager av i Sverige.
Om beställda varor finns hemma på detta lager så packar och skickar vi samma eller nästföljande dag och leveranstiden blir då högst 3 arbetsdagar.

Då någon vara inte finns i svenskt lager importerar vi från vår partners i andra länder. Varan/varorna packas om och skickas därefter till kund. Leveranstiden blir då mellan 4-8 arbetsdagar men kan vara längre i enstaka fall (1-6 veckor).

I enlighet med lagen (2000:274) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal
gäller din ångerrätt under 30 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig.
Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om du vill utnyttja din
ångerrätt: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den,
men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är
vårdslös förlorar du ångerrätten.

Om du inte hämtar ut de varor du beställt debiterar Jämställt kunden en avgift som motsvarar de
kostnader vi haft för beställningen (så som returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift), f.n. 150 kr.
 Vilket kommer att belasta kontot du har valt att betala med. Innan denna avgift är betald kan du tyvärr ej beställa nya varor.

Övrig

Information

Hela vår affärsidé bygger på att erbjuda batterier som inte tappat sin kapacitet på storlager utan vi importerar nytillverkat batteri direkt från fabrik. Flertalet batterier, laddare & tillbehör har sådan åtgång att vi oftast har dessa hemma i Sverige för direkt leverans. Direkt leverans innebär att vi packar och skickar din order samma eller nästföljande dag.

Tänk miljövänligt
Använd gärna uppladdningsbara batterier (helst s k NiMH-batterier) för att ersätta alkaliska engångsbatterier eller använd batterier märkta med 0% kvicksilver och kadmium.
Läs gärna våra skötselråd om hur du ska hantera dina uppladdningsbara batterier så att de håller längre.

Återvinning
Äldre typer av batterier kan innehålla giftiga tungmetaller så som kadmium och kvicksilver. För att undvika skadliga utsläpp av dessa metaller ska därför alla batterier lämnas in. Inga lösa batterier eller produkter med inbyggda batterier ska slängas i soporna.

Alla batterier ska idag återvinnas, även icke miljöfarliga batterier som man tidigare kastat i soporna.
Inlämnade batterier kan ge materialåtervinning på upp till 98% (för NiMH).
Insamling och återvinning av batterier är ett led i att hushålla med jordens naturresurser.

Småbatterier (upp till 3kg) lämnas på närmaste miljöstation eller i en batteriholk som finns på alla återvinningsstationer.
Batteriholkar finns även hos de flesta affärer som säljer batterier.
Om batteriet sitter inbyggt i en apparat, kan du försöka ta loss det själv. Skulle det inte gå, lämnar du in hela apparaten till återvinning.
Bilbatterier lämnas till återförsäljare eller miljöstation.

Inga lediga jobb för tillfället.

Upp till
50% rabatt under
Black Week